Dieven verkopen vuurwapens via Facebookgroep

© BRUZZ

Twee mannen die betrokken waren bij diefstal en verkoop van enkele vuurwapens zijn door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot dertig maanden cel. De politie raakte het duo op het spoor door een wapenvangst in Sint-Gillis.

Eind 2018 werden een aantal handvuurwapens gestolen uit een woning in Rotselaar. Ook de munitie werd uit de kluizen gehaald. Een patrouille van de politie in de Brusselse gemeente Sint-Gillis merkte twee dagen later vier mannen op die zich verdacht gedroegen in een voertuig. Toen twee van hen uitstapten, reed de politie het voertuig klem.

Daarin troffen ze een revolver en bijhorende munitie aan, die op 24 december 2018 waren gestolen uit de woning in Rotselaar. De twee inzittenden bekenden het wapen te hebben gekocht nadat ze op een besloten Facebookgroep voor Roemenen in België een advertentie hadden gezien voor de aankoop van wapens. Dat duo werd intussen al veroordeeld tot celstraffen met uitstel, maar na hun arrestatie ging de politie op zoek naar de verkopers.

Uiteindelijk konden de speurders een Albanees en een Roemeen oppakken. Volgens de rechtbank zit het duo achter de diefstal en de verkoop van de wapens. Een van hen gaf toe de revolver te hebben verkocht, maar beiden mannen ontkenden elke betrokkenheid bij de inbraak. De rechtbank geloofde hen niet en veroordeelde de twee beklaagden elk tot 30 maanden cel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?