Gevangenis Sint-Gillis: verdachte steekt cel in brand en sterft

anneremi.png
© hospichild.be
| Het Sint-Anna en Sint-Remiziekenhuis in de Anderlechtse Scheutwijk.
© hospichild.be
| Het Sint-Anna en Sint-Remiziekenhuis in de Anderlechtse Scheutwijk.

De man die vorige week met een mes “ernstige bedreigingen” uitte in het Sint-Anna Ziekenhuis in Anderlecht is maandag om het leven gekomen. De man stichtte brand in zijn cel en overleed aan zijn verwondingen, meldt het Brussels parket.

De 24-jarige man had zich vrijdagvoormiddag aangeboden aan het ziekenhuis Sint-Anna in Anderlecht, gewapend met een mes. Volgens de lokale politie zou hij toen “ernstige bedreigingen” hebben geuit. Daarna verdween hij. Na een uitgebreide zoektocht door de politie kon de verdachte vrijdagavond opgepakt worden.

Het parket van Brussel startte daarop de zogenaamde Nixon-procedure op, met het doel de man gedwongen te laten opnemen in de psychiatrie. Omdat de verdachte niet aan de voorwaarden bleek te voldoen, werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden voor inbreuken op de wapenwet.

De man werd nadien overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis, maar daar kwam hij maandag om het leven. "Hij heeft brand gesticht in zijn cel," meldt parketwoordvoerster Willemien Baert. "Hij liep hierbij zware brandwonden op en werd overgebracht naar het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek, waar hij in de loop van de dag is overleden aan zijn verwondingen."

Het parket heeft een onderzoek geopend. Er werd een wetsdokter aangesteld en de parketmagistraat is ter plaatse gegaan, samen met het labo van de gerechtelijke politie en een branddeskundige. Er werd ook een onderzoeksrechter gevorderd om de zaak te onderzoeken.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?