Man die collega industriële reiniger liet drinken, veroordeeld tot 24 maanden cel

© Belgaimage
| Een advocaat in het justitiepaleis.

Een man die een collega industriële reiniger liet drinken, is woensdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden met uitstel, en een geldboete van 800 euro. Het slachtoffer raakte bij de feiten verbrand in de mond en keel.

Het incident deed zich vorig jaar voor op Brussels Airport, waar beide betrokkenen werken. De collega had aan de verdachte gevraagd om zijn fles met industriële reiniger bij te vullen, maar de verdachte kwam terug met een beker. Toen het slachtoffer daarvan dronk, spuwde hij het goedje meteen uit maar dat kon niet verhinderen dat de man brandwonden opliep in zijn mond en keel. Het slachtoffer moest daarna dagelijks zijn mond spoelen met gedistilleerd water en veranderde uiteindelijk van job.

Slechte grap

Volgens het parket had de beklaagde bij wijze van grap gezegd dat de beker fruitsap bevatte. "Hij staat bekend als een grappenmaker die de ernst van zijn daden niet beseft", klonk het. "Hij heeft ook al een collega verbrand door hem een veel te hete lepel te geven en sloot al eens iemand op in een donkere diepvriezer. Daarenboven werkt hij al jarenlang met die industriële reiniger en kent hij het product en de gevaren ervan maar al te goed."

De verdediging gaf toe dat de man de veiligheidsvoorschriften niet had gevolgd, maar vroeg de vrijspraak. "Het pompje van de voorraadfles was kapot, zodat mijn cliënt het product niet kon overbrengen in een kleiner flesje", zei de advocate van de man. "Hij heeft het goedje daarom overgegoten in een beker, maar niemand heeft hem horen zeggen dat hij een beker met fruitsap had meegebracht. Die collega heeft dat vermoedelijk uit verstrooidheid gedronken."

De rechtbank hechtte geen geloof aan die versie en legde de verantwoordelijkheid voor de feiten toch bij de verdachte.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?