Moord Vilvoorde: dader lokte vader met smoesje in de val

© jpplus60 - ɿnɐd-uɐǝſ
| Het bekende standbeeld van het boerenpaard in Vilvoorde (archiefbeeld).

De 25-jarige man die afgelopen weekend zijn vader om het leven heeft gebracht in Vilvoorde, werd vijf jaar geleden al gecolloqueerd, dat is vernomen uit goede bron. De twintiger lokte afgelopen weekend zijn vader in de val en vermoordde de man koelbloedig.

Het parket van Halle-Vilvoorde meldde maandag al dat het slachtoffer om het leven is gekomen door wurging. Uit goede bron vernemen we dat de 25-jarige zoon zijn vader met een smoesje naar de kelder had gelokt en de man daar neerstak met een mes in de hals. Nadien werd het slachtoffer gewurgd en verstikt. Zijn vrouw en hun jongste zoon waren op het moment van de feiten niet thuis.

De dader gaf zichzelf vervolgens aan bij de politie en bekende de moord. Hij verklaarde dat hij zijn vader al jaren haatte en hem dood wilde. Nu blijkt dat de twintiger zo’n vijf jaar geleden al werd opgenomen in een psychiatrische instelling.

De verdachte verschijnt donderdag voor de raadkamer, die moet oordelen over zijn verdere aanhouding. De man wordt verdacht van moord en riskeert levenslang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?