Parket eist 20 maanden cel tegen verdachte van kabeldiefstal

© www.persoonsvolgendbudget.be

Een 47-jarige man heeft zich vrijdag voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden omdat hij koperkabels zou hebben gestolen op de spoorlijn tussen Brussel en Antwerpen. De man werd kort na de diefstal aangetroffen in de omgeving van de spoorlijn en had werkmateriaal bij, maar beweerde dat hij daar enkel lag te slapen.

In de nacht van 12 op 13 maart werd plots een stroomdaling vastgesteld op de spoorlijn Brussel-Antwerpen, wat leek te wijzen op een kabeldiefstal. De politie ging ter plaatse en stelde vast dat een elektriciteitskast was opengemaakt en dat een deel van de bovenleiding was verdwenen. In totaal was er volgens Infrabel voor 420 meter aan koperkabel gestolen.

Toen de politie de omgeving verder doorzocht, troffen ze achter een boom een 47-jarige man aan die een zaklamp op zijn hoofd droeg en werkmateriaal bij zich had. De man beweerde dat hij enkel lag te slapen, maar het parket hechtte weinig geloof aan dat verhaal en eiste vrijdag een gevangenisstraf van 20 maanden tegen de man.

"Mijn cliënt blijft erbij dat hij daar enkel lag te slapen," klonk het aan de zijde van de verdediging. "Hij heeft wel meteen ook verklaard dat hij drie mensen had zien rondlopen en prutsen aan de spoorlijn. Om de één of andere reden is dat nooit onderzocht en zijn de beelden van de bewakingscamera's nooit nagekeken."

Nog volgens de verdediging was de man niet in staat om de kabeldiefstal te plegen wegens een probleem met de zenuwen in zijn handen: "Dat is ook de reden dat hij zijn job in de bouwsector is kwijtgeraakt. Hij voert af en toe nog wel klusjes uit in het zwart, en daarom heeft hij nog dat werkmateriaal."

De rechtbank spreekt zich uit op 12 augustus.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?