Pilote en helikopterbedrijf burgerlijke partij in ontsnappingszaak gevangenis Vorst

© BRUZZ
| De gekaapte helikopter vloog boven de gevangenis van Vorst.

Het helikopterbedrijf en haar pilote die vrijdag slachtoffer werden van een kaping, hebben beslist om zich burgerlijke partij te stellen in het lopende gerechtelijke onderzoek. De gekaapte helikopter werd gebruikt voor een mislukte vluchtpoging boven de gevangenis van Vorst.

Drie verdachten hadden vrijdag een afspraak voor een helikoptervlucht om luchtfoto's te kunnen maken boven Brussel. Alles verliep in eerste instantie volgens plan. Toen het toestel boven het Justitiepaleis vloog, haalden de passagiers vuurwapens boven. De piloot, een vrouw van 36, werd bedreigd en gedwongen richting de vrouwengevangenis van Vorst te vliegen, waar de echtgenote van hoofdverdachte M.G. (24) uit Tongeren is opgesloten.

De helikopter kon niet landen op de binnenplaats en zette vervolgens koers naar het Waals-Brabantse Hélécine. Daar stapte de drie verdachten uit het toestel en sloegen ze op de vlucht. De pilote vloog vervolgens onder begeleiding van de luchtsteun van de federale politie verder naar de luchthaven van Melsbroek, waar ze werd opgevangen door de politie en bijstand kreeg van de dienst slachtofferzorg.

Drie verdachten aangehouden

De federale gerechtelijke politie Antwerpen kon M.G. en zijn adoptievader (50) zaterdagavond arresteren in de buurt van Brussel. Niet veel later werden ook twee andere verdachten van hun vrijheid beroofd in Limburg. Het gaat om een 18-jarige man uit Bilzen en een 22-jarige man uit Lanaken.

De onderzoeksrechter besliste zondag om de adoptievader vrij te laten onder voorwaarden. De drie andere verdachten werden aangehouden voor diefstal met geweld in bende met wapenvertoon, deelname aan een criminele organisatie, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging tot ontvluchting. Het trio verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?