Puig en Comin verschijnen pas op 16 december voor raadkamer

© PhotoNews
| Het Justitiepaleis.

De verschijning van de Catalaanse politici Lluis Puig en Antoni Comin voor de raadkamer is uitgesteld naar 16 december. De advocaten van de twee Catalaanse separatisten hebben het uitstel verkregen om hun zaak zo samen te laten behandelen met die van de voormalige Catalaanse premier Carles Puigdemont.

"Van in het begin hebben we een gezamenlijke verdediging gevoerd voor alle Catalaanse politici in ballingschap en dat zullen we nu ook doen op 16 december, samen met Carles Puigdemont", verduidelijkt meester Christophe Marchand. De raadkamer moet zich buigen over de geldigheid van de Europese aanhoudingsbevelen die het Spaanse gerecht tegen de Catalaanse separatisten heeft uitgevaardigd. Voorts zal hij oordelen of er sprake is van dubbele strafbaarheid en of er een risico is op schending van de mensenrechten.

Op 16 december wordt er nog geen uitspraak verwacht, maar worden de pleidooien gehouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?