Twee mannen met oorlogswapens opgepakt in Marollen

© Google Maps / BRUZZ
| De Krakeelstraat verbindt de Huidevetterstraat met de Nieuwlandstraat in de Marollen.
Updated: 22-11-2022 - 17:51

Bewoners hebben donderdagavond de politie gebeld omdat er in de Marollen werd geschoten met ‘oorlogswapens’. Volgens het parket gaat het om twee jonge mannen die met grote gevechtswapens een andere persoon bedreigden in de Krakeelstraat. Twee verdachten werden opgepakt. De voorbije twee maanden werden 64 personen opgepakt in de wijk vanwege drugshandel.

De schutters die donderdagavond in de Krakeelstraat werden opgepakt, schoten verschillende keren in de lucht en leken iets of iemand achterna te gaan in de richting van de Nieuwlandstraat. Dat is te zien op beelden die met een veiligheidscamera zijn gemaakt en op sociale media werden geplaatst. Na afloop werd zeker één kogelhuls gevonden op het privéterrein van een buurtbewoner.

Toen de politie rond 22.15 uur ter plaatse kwam, waren de schutters nog aanwezig. "De politie heeft twee personen aangetroffen in het bezit van oorlogswapens, waarmee ze een derde persoon bedreigden," klinkt het bij het parket. Volgens sommige bronnen gaat het om een kalasjnikov en een wapen dat daarop lijkt, de M16 uit het Amerikaanse leger.

Toen de politie aankwam rond 22.15 uur, werden ook politiemensen onder schot gehouden, voordat de twee schutters op de vlucht sloegen. Uiteindelijk werden de twee personen opgepakt, ondervraagd en van hun vrijheid beroofd.

Het parket laat weten dat de schutters twee jonge mannen zijn. De ene verdachte is een man van 19 jaar, die wordt verdacht vanwege het bezit van verboden wapens. De tweede verdachte is een man van 25 jaar die wordt verdacht van poging moord, bezit van verboden wapens en bedreigingen door gebaren. De onderzoeksrechter zal verder beslissen over hun aanhouding.

64 personen aangehouden

Het is niet de eerste keer dat de politie tussenkomt in de Marollen. De twee maanden heeft de politie 64 mensen aangehouden die ervan verdacht worden dat ze betrokken zijn de handel van drugs. Dat bevestigt het kabinet van Close aan BRUZZ. Een vijftigtal van hen zou op dit moment in de cel zitten. Eerder dit jaar kwam de wijk ook in de aandacht omdat een persoon werd doodgemarteld in de nabijgelegen Visitandinenstraat. Het parket bevestigde toen dat het om drugsgerelateerd geweld ging.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?