Verdachte met penitentiair verlof breekt in bij 91-jarige Brusselse vrouw

© PhotoNews
| De verdachte is een recidivist (archiefbeeld).

De Brusselse politie heeft een verdachte opgepakt van een gewelddadige home-invasion waarbij een 91-jarige vrouw gewond raakte. De vermoedelijke dader stond op het moment van de feiten onder elektronisch toezicht en maakte volgens de politie gebruik van penitentiair verlof om de home-invasion te plegen.

De 91-jarige bejaarde vrouw werd op nieuwjaarsdag haar eigen flat binnen gesleurd door een man die zich voordeed als postbezorger. De dader sloeg daarna op de vlucht met de bankkaart van het slachtoffer en 200 euro cash geld.

"Dankzij het onderzoek van de sectie Diefstallen van de lokale recherche van onze zone kon de verdachte na een grondige analyse van de camera's formeel worden geïdentificeerd”, meldt een woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene.

"Bovendien bleek dat de verdachte onder elektronisch toezicht stond en dat hij gebruik maakte van penitentiair verlof om zijn daad te plegen. De man is reeds bekend bij de sectie Diefstallen voor soortgelijke daden gepleegd bij de buurvrouw op dezelfde verdieping in 2015.”

De verdachte kon afgelopen maandag worden opgepakt bij een huiszoeking. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden. De man zit momenteel in de cel, in afwachting van zijn proces. Eind deze week verschijnt hij voor de raadkamer.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?