Vijf jaar cel met uitstel voor diefstal met gijzelneming in Schaarbeek

© PhotoNews

De correctionele rechtbank van Brussel heeft donderdagochtend een straf van vijf jaar cel met probatie-uitstel uitgesproken voor een 19-jarige man wegens diefstal, gijzelneming en poging tot afpersing. De feiten speelden zich af tijdens de nacht van 4 op 5 januari 2019 in Schaarbeek.

Verschillende jongeren gewapend met messen hadden een andere man op 4 januari 2019 in de avond ontvoerd in de Aarschotstraat, gekend vanwege de raamprostitutie. De jongemannen wilden hem beroven en geld afpersen. Het slachtoffer werd verschillende uren gegijzeld en tijdens de ochtend van 5 januari vrijgelaten aan het metrostation Simonis in Jette.

De daders hadden hem geslagen en beroofd van zijn telefoon. Ook hadden ze getracht om hem geld af te persen. De verdachte, die toegaf een van de daders te zijn, zegt dat hij handelde onder invloed van alcohol en drugs en excuseerde zich bij het slachtoffer tijdens de zitting.

Het parket had een celstraf van zes jaar geëist, maar de rechtbank kwam eerder tegemoet aan de vraag van de verdediging. Die had gepleit voor een celstraf met probatie-uitstel, zodat de verdachte zijn middelbare school kan afmaken en zijn job als elektricien kan behouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?