Vrouw die man neerstak in Sint-Gillis na twee maanden vrijgelaten

© PhotoNews

Een 47-jarige vrouw die in januari een man had neergestoken in een café in de Brusselse gemeente Sint-Gillis, is op 13 maart door de Brusselse raadkamer vrijgelaten onder voorwaarden. De vrouw is wel nog steeds in verdenking gesteld voor moordpoging en zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Dat schrijft de krant La Capitale donderdag en wordt bevestigd door het parket.

De feiten vonden plaats op 9 januari in een café in Sint-Gillis waar zowel de vrouw, C.V., als het slachtoffer vaak heel wat tijd doorbrachten. De man zou die dag de recent overleden moeder van C.V. uitgelachen hebben, waarop C.V. wenend naar huis liep, daar een keukenmes pakte en vervolgens met het mes terugkeerde naar het café om de man neer te steken.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar bleek niet levensgevaarlijk gewond. De man hield een tijdelijke arbeidsongeschiktheid over aan zijn verwondingen.

Depressie

C.V. werd nog dezelfde dag opgepakt en door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor moordpoging, en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Op 13 maart besloot de Brusselse raadkamer om haar onder voorwaarden vrij te laten.

Eén van de voorwaarden is dat ze zich psychiatrisch laat begeleiden en behandelen. De vrouw zou onder meer kampen met een depressie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?