Weerspannige ladingdief veroordeeld tot gevangenisstraf van 14 maanden

© PhotoNews

De Brusselse correctionele rechtbank heeft maandag een gevangenisstraf van 14 maanden uitgesproken tegen een man die op heterdaad betrapt was bij een ladingdiefstal. De man had nog geprobeerd aan de politie te ontkomen en was daarbij tegen een politievoertuig gereden.

De federale wegpolitie (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw) patrouilleerde rond de jaarwisseling regelmatig op de snelwegparkings in de regio Halle omdat daar vaak ladingdiefstallen plaatsvonden. In de nacht van 16 op 17 januari stootte een patrouille in Halle op een groepje mannen die een vrachtwagen aan het leeghalen waren en hun buit in een bestelwagen aan het laden waren. Een deel van de daders ging er te voet vandoor in de struiken rond de parking terwijl de bestelwagen aan hoge snelheid wegscheurde.

De wegpolitie zette de achtervolging in op die bestelwagen, maar de bestuurder van het vluchtvoertuig probeerde meermaals tegen de politiewagen te rijden om te kunnen ontsnappen. Ter hoogte van Charleroi kon de politie dan toch de bestelwagen klemrijden en de bestuurder arresteren.

"Het was de eerste keer dat hij bij zoiets betrokken was," pleitte de verdediging tijdens het proces. "Zijn kompanen hadden hem op voorhand ook niet uitgelegd wat ze precies gingen doen. Hij wist alleen dat ze gingen 'werken'."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?