Werkstraf van 50 uur voor 28-jarige Fransman die Justitiepaleis bekladt

© PhotoNews
| Het Justitiepaleis op het Poelaertplein.

Een 28-jarige Fransman is veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur voor verschillende incidenten. Bij het opvallendste werd hij betrapt toen hij een steunboodschap voor Adil op het Justitiepaleis schreef.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws op vrijdag.

In oktober 2018 werd de man in kwestie een eerste keer betrapt bij het spuiten van graffiti in de Steenstraat in hartje Brussels. Hij was de tag ‘ACAB’ op een garagepoort aan het spuiten toen agenten voorbijreden. De man liet zich niet zonder slag of stoot inrekenen. Zo trachtte hij een kopstoot te geven aan een agent en stampte hij naar een andere agent. Zelf ontkent hij dit. “Ik was enkel verrast maar wilde me niet verzetten”, klonk het tegen de rechter.

In juni van vorig jaar werd hij opnieuw betrapt net nadat hij ‘justice pour Adil’ op het Justitiepaleis had geschreven. Dit was een steunbetuiging aan een 19-jarige jongen die overleed bij een achtervolging door de politie. Deze keer liet hij zich verbaal gaan tegen de agenten. “Eens vrij kom ik jullie opzoeken met mijn vrienden en zullen wij met jullie doen wat jullie met Adil gedaan hebben”, foeterde hij.

Voor de rechtbank milderde hij zijn toon en bood hij zijn excuses aan. De rechtbank besloot dan ook mild te zijn en hem een werkstraf te geven. “Als student is het voor mijn cliënt belangrijk dat hij een werkstraf krijgt en zijn strafregister dus blanco blijft”, aldus zijn advocaat Jean-Christophe De Block. “Na deze feiten is hij ook niet meer in de fout gegaan.”

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?