Tweedehands boeken, animatie en poëziecaravan op Elsense Boekenbaz’art

© Sans Souci

In Elsene organiseert bibliotheek Sans Souci zaterdag zijn jaarlijkse Boekenbaz’art. Er is een tweedehands boekenmarkt, muziek en straattheater. In de marge van het festijn gaat een Elsense kunstenares op zoek naar verhalen van Elsenaren.

Het centrale onderdeel van de Boekenbaz’art is uiteraard de tweedehands boekenmarkt. Die wordt georganiseerd door de Nederlandstalige bibliotheek Sans Souci, maar biedt boeken in allerlei talen én allerlei genres aan. De boeken worden tegen een goedkope prijs aan de man of vrouw gebracht.

Er zijn ook meerdere foodtrucks, en er is heel wat animatie voorzien: zo zijn er optredens van de kinderliedjesband Ici Baba, en van de Marokkaanse fanfare Remork & Karbaka. Er is ook doorlopend straattheater, een mobiele schrijfmachine en een openlucht foto-expo.

Een speciaal luik van Boekenbaz’art is de poëziecaravan ‘Stadsklanken’ van de Elsense kunstenares Astrid Haerens. Zij zal op verschillende plekken in de gemeente plaatsnemen in een caravan. Van daaruit zal ze naar Elsenaren hun verhalen vragen. De bedoeling is om tot een compilatie van alle interessante verhalen over Elsene te komen, in gedichten. Haar project gaat van start op Boekenbaz'art, en loopt nog heel de maand juni door.

> Het boekenfestival start zaterdagnamiddag om 14 uur in de Sans Soucistraat in Elsene, en loopt tot 19 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement
Lees ook