L'Amour Fou

© Saskia Vanderstichele
Onze score
Zondagmiddag. De dag na uitgaansnacht. Ik heb de keuze: ofwel probeer ik de pompoensoep van donderdagavond weer tot leven te wekken, ofwel gooi ik vier bio-eieren in een bijna propere braadpan, ofwel vergezel ik mijn vriendin Isabelle naar L’Amour Fou, een bar met een naam die alle beloften oproept die de zaterdagnacht niet is nagekomen.

Toen ik jong was, was L'Amour fou een leuke bar/restaurant waar je niet al te vreselijke salades kon eten en interessante mensen kon ontmoeten. Vier maanden na de heropening had ik er nog geen voet binnengezet. Inmiddels organiseert L'Amour Fou (onder andere) brunches tussen 12.00 en 17.00u, het perfecte moment voor degenen die de zaterdagnacht hebben overleefd.

Toen ik er arriveerde zat mijn vriendin Isabelle al aan een tafeltje met haar mooie zoon, de driejarige Lucas, die een gezelschap Engelse vrouwen aan een ander tafeltje aan het inpakken was. Ze had voor Lucas al een "New York"-brunch besteld, met pancakes onder een laagje ahornsiroop en bestrooid met vers fruit (mango en aarbeien) dat volledig buiten het seizoen figureerde maar desondanks erg lekker was. De pancakes waren zacht en in het beslag zaten stukjes gekonfijte banaan die een mooi contrast vormden met het wat zuurdere verse fruit.

De bediening verliep nogal traag maar zo hartelijk dat we alles vergaven. Isabelle kreeg uiteindelijk haar brunch met de gepaste naam Saturday Night Amnesia, een revolutionair bord dat wat deed denken aan het katermiddeltje uit Asterix en de lauwerkrans van Caesar: verloren brood, een huisgemaakte hamburger, gesmolten kaas, bacon en granaatappelpitjes… Een onwaarschijnlijke mix, maar een heuse openbaring. Mijn noordse brunch met gerookte zalm, geroerbakte eieren en gemarineerde komkommer viel in het gezelschap wat banaal uit. Maar de huisgemaakte frietjes, vers en knapperig, pakten ons uiteindelijk helemaal in.

waar: Elsensesteenweg 185, Elsene
open: di > do& zo 11 > 1.00, vr & za 11 > 3.00 (keuken 12 > 14.00 & 18.00 > 23.00, vr & za > 23.00)

02 325 73 53

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Het clandestiene café: verboden avond aan de toog
  • De geldstromen van We Love BXL blootgelegd
  • Dalende verkoop dwingt chocolatiers om creatief te zijn
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Françoiz Breut: Brusselse popbricoleur in Vlaamse velden
  • United Fashion Festival: la mode, aussi, se remet en question
  • Naomi 'Namglam' Waku: makeup is an art form
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement