Le Domaine de Chavagnac

Onze score
Zoals de naam al aangeeft, is de kaart van Le Domaine de Chavagnac gevuld met specialiteiten uit het zuidwesten van Frankrijk. Chavagnac is een klein dorpje tussen Sarlat en Brive-la-Gaillarde. De streekkeuken heeft veel aandacht voor eenden- en ganzenlever, maag, rillettes, linzen, cassoulet en andouillette. De patron, die ook een restaurant heeft in Rijsel, opende vorige zomer zijn nieuwste etablissement tegenover de Begijnhofkerk.

Hij vond een mooi evenwicht tussen traditie en trend door de obligate rood-witgeblokte tafellakens te combineren met moderne kleuren en accenten. Het uitzicht op het rustige kerkplein bezorgt zelfs een rasechte Brusselaar een vakantiegevoel.

Alhoewel we er absoluut verzot op zijn, hebben we een ethisch probleem met de productie van eenden- en ganzenlever. Wij sloegen het eerste hoofdstuk van de kaart met allerlei heerlijk ogende ganzenleverbereidingen dan ook over en concentreerden ons op de overige lekkernijen, zoals diverse patés op toast (€4,80), salades met gerookte magrets (€5,90) of worst met notenolie (€4,80). Wij kozen als voorgerecht een salade met gekonfijte gésiers of ganzenmaagjes, en stonden ervan versteld dat we voor amper 5,90 euro toch een mooie portie kregen. Als hoofdgerecht bestelden we een dagsuggestie: magret met een saus van eekhoorntjesbrood (€14). We kregen een royale portie geserveerd met gebakken aardappeltjes. Onze tafelgenote koos voor de Express-lunchformule, met een toast met rillettes vooraf, gevolgd door een boudin met kastanjes, en een cabécou (geitenkaasje) als nagerecht voor amper 10 euro.

Toegegeven, de Périgord-keuken is misschien niet de meest verfijnde, maar hij is wel zeer rijk en smakelijk, en de prijs-kwaliteitsverhouding in dit restaurant is top. Alle producten worden rechtstreeks aangevoerd van bij de plaatselijke producenten, en wie er na zijn copieuze maaltijd nog niet genoeg van kan krijgen, kan in de épicerie nog een voorraadje kopen om mee naar huis te nemen.

waar: Begijnhofplein 6, Brussel
info: 02 233 33 40

02 233 33 40

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Sylvie Kreusch op eigen kracht
  • Dieudo Hamadi: le cinéma made in Congo
  • Ophélie Mac against black stereotypes
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement