Le Max

© Saskia Vanderstichele
Onze score
Midden in een eerder residentiële buurt tussen Meiser, Dailly en Schuman ligt restaurant Le Max. Hoewel het dit jaar zijn 35e verjaardag viert, oogt het allerminst aftands. Om de paar jaar krijgt het een nieuw kleurtje, zodat ook vaste klanten nooit uitgekeken raken op het interieur.

Verschillende ruimtes, van de bakstenen kelderverdieping tot de cosy sigarenbar boven, geven het pand een veelzijdig karakter. Er worden overigens geregeld concerten georganiseerd, met (plaatselijke) beroemdheden zoals Jean Demannez op drum.

Zelfs op weekdagen zit Le Max vaak stampvol, en dat heeft alles te maken met een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. 's Middags tijdens de week kun je er aanschuiven aan een riant antipastibuffet voor 9,50 euro. Voor echte topkeuken moet je hier niet zijn, maar wel voor lekkere, eerlijke gerechten tegen een faire prijs. Behalve een reeks pastagerechten, waarvan de meeste net onder de 10 euro blijven, staan er ook vleesgerechten zoals escalopes en piccata's op de kaart, allemaal tegen 11,90 euro.

Wij kozen zowel ons voor- als hoofdgerecht uit de lijst dagsuggesties. Crostini met vers eekhoorntjesbrood (€12), geïnspireerd door de mand prachtige verse paddenstoelen die bij het binnenkomen naar ons lagen te lonken. Vervolgens bestelden we de runds-tagliata "Le Max", met rucola, parmezaan en balsamico (€21). We waren erg tevreden, ook over de rode Terrerare carignano del sulcis die we ons hadden laten aanbevelen door de maître.

Enig minpuntje: de kaaskroketten (€8,50) van onze tafelgenoot waren nog koud vanbinnen. Maar dat werd meteen rechtgezet met een extra portie kroketten, ditmaal gloeiend heet. De flan caramel (€5) werd aan tafel opgeschept uit een grote schaal en samen met een schattig flesje verse karamelsaus geserveerd. 
Sympathiek!


adres: Émile Maxlaan 87, 
Schaarbeek, 
02-733.17.88,
open: dinsdag > zondag

027331788

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Niet enkel jongeren blijven feesten tijdens corona
  • Minister Clerfayt: 'Het zal twee jaar duren voor de arbeidsmarkt hersteld is'
  • Big City: Wat blijft er over van de wereldtentoonstellingen in Brussel voor Expo 58?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Melat Gebeyaw Nigussie leidt de Beursschouwburg: 'Ik ben tegelijk insider én outsider'
  • Ruby Gallery: a new beacon in the canal zone
  • Liesa Van der Aa: 'Ik word agressief van yoga'
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement