Le Petit Boxeur
Dat is grotendeels terecht, zo bleek uit een recent bezoek.
De menukaart is in de loop der jaren geëvolueerd van een klassieke kaart naar een brasseriekaart, met naast enkele typische gerechten als rundscarpaccio en tonijntartaar ook een reeks originele en soms exotische combinaties, zoals kippenwit met mango en Chinese pasta met verse kruiden. In een apart luik staan ook enkele Belgische specialiteiten aangeprezen, als toegift voor de vele toeristen die hier over de vloer komen.
Wij kozen echter voor de geroosterde kwartel met kool en bruin bier (€12,50) als voorgerecht, gevolgd door een lamsboutje in persillade met gekonfijte abrikozen en een gekruide jus (€18,50). Beide gerechten waren zeer lekker, maar misschien was dit deels te danken aan de lange wachttijden. Want doordat de hele zaal bediend werd door slechts één persoon, was het jammer genoeg telkens lang wachten op een gerecht, een glas water, of simpelweg het afruimen van de lege borden.
Maar gelukkig konden we tijdens het wachten onze ogen de kost geven in het prachtige interieur van de zaak. Want hoewel alles bijeengepropt staat op luttele vierkante meters, is het erg knus zitten in Le Petit Boxeur. De chocoladebruine muren en het plafond zorgen voor een intieme sfeer, en vestigen alle aandacht op de art-nouveauelementen van de toog. Centraal zit een mozaïekje met... een kleine bokser.
Ook ons nagerecht op basis van huisgemaakt speculaasijs was zeer lekker. Een intiem adresje dat we u warm kunnen aanbevelen, op voorwaarde dat u niet gehaast bent.
adres: Borgwal 5, 1000 Brussel - 02-511.40.00
gesloten: maandag
Lees meer over: Brussel-Stad
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.