Les Régates

© Saskia Vanderstichele
Onze score
Het zomerse lenteweer van de voorbije weken inspireerde ons om op de fiets op te springen en een terrasje te bezoeken. Na een (helaas niet altijd even) idyllisch fietstochtje langs het kanaal bereikten we Les Régates, het clubhuis van de Brusselse roeiclub, op een boogscheut van het Anderlechtse Ceria.

Les Régates is de voorbije jaren geëvolueerd van een eenvoudig clubhuis tot een verdienstelijk etablissement waar je behalve een zakje chips en een cola ook een lekkere maaltijd kunt bestellen. Het interieur van het prachtige bouwsel blijft een beetje kaaltjes, maar bij mooi weer is het terras een van de mooiste plekjes van het hele gewest.

Je zit er heerlijk in de zon of in de schaduw van enkele bomen, met een ongebreideld uitzicht over het kanaal Brussel-Charleroi. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op het grasveld. Geen ronkende auto's; enkel een sporadische trein in de verte, of een geruisloos voorbijglijdende rivieraak. Vlakbij bevindt zich ook een sluis, die de hele dag het waterwegverkeer een verdieping hoger of lager brengt.

De menukaart van Les Régates bevat precies die gerechten die je er zou verwachten: slaatjes, pasta's, biefstuk met frieten... Er worden enkele verfijndere dagsuggesties aangeboden, maar wij besloten toch maar voor klassiekers te kiezen: eerst de kaaskroketten (€10,50) - overigens een zeer positieve verrassing - en vervolgens een américain préparé minute met frietjes (€15,50). Deze laatste was misschien iets te weinig 'préparé' naar onze smaak, maar we kregen er wel de nodige flesjes bij om daar iets aan te doen.

Het was een lekkere, eerlijke maaltijd tegen een redelijke prijs. Tot slot bestelden we nog een chocolade-moelleux met een bolletje karamelijs (€7) toe, en werden alweer verrast door een mooie presentatie. Chef Vincent is duidelijk gemotiveerd om zijn complexloze brasseriekeuken op een eervolle manier te brengen. Een aanrader op zonnige middagen en zomerse avonden!

adres: Veeweydekaai 65, Anderlecht - 02-522.42.47
open: dinsdag > zaterdag van 10 > 22.00 uur + zondag van 10 > 19.00 uur

025224247

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • The show must go on, but not this week
  • Le coronavirus paralyse Bruxelles
  • Cultuurhuizen sluiten tijdelijk de deuren
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement