Midi

© Saskia Vanderstichele
Onze score
Een paar jaar geleden lieten we ons in deze rubriek nogal lovend uit over Green Kitchen, het inmiddels ter ziele gegane lunchtentje dat zich toen net in het blokvormige gebouw K-Nal op de kade aan de Havenlaan had gevestigd.

Inmiddels heeft het een meer dan waardige opvolger gekregen met de naam Midi. Nieuwe uitbater Benoît Vano creëerde een vrolijk interieur met kleurrijke tafeltjes, dat leuk contrasteert met het urban kanaalzicht door de imposante ramen.

Aan de grote toog bij de inkom maak je een keuze uit tal van slaatjes, broodjes (ook boterhammen of ciabatta's, €4 > 5), en warme dagsuggesties zoals lasagne of stoemp (€10 > 13). Je betaalt alles vooraf, en gaat dan met een genummerde kubus aan een tafeltje naar keuze zitten wachten op de bestelling.

Veel privacy heb je niet, want de tafels staan in lange rijen opgesteld. Maar dat is helemaal niet erg, omdat het geheel in een gezellig geroezemoes baadt dat individuele conversaties brasseriegewijs overstemt. Wie alleen eet, kan een van de vele magazines lenen, of mijmerend genieten van het uitzicht.

Wij smulden van een rundstartaar op Italiaanse wijze, op smaak gebracht met olijfolie, truffel, rucola en parmezaanschilfers (€14), die in een copieuze portie werd opgediend met een slaatje en knapperige frietjes. Hoewel we de rest van de dag geen honger meer zouden krijgen, hebben we ons - alles voor de lezer - toch opgeofferd voor de ultieme chocolademoussetest, die doorgaans bepaalt of we een restaurant gewoon goed of zeer goed vinden. Het lege potje achteraf sprak boekdelen: dit is een geweldige ontdekking. We zijn alvast zeer jaloers op de werknemers van de grote bank aan de overkant van de straat, die hier iedere middag kunnen komen lunchen!

adres: Midi, K-Nal, Havenlaan 1, Brussel, 02-421.09.85
open: maandag > vrijdag van 12 > 14.30 uur

02 421 09 85

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Marc Noppen (UZ Brussel): 'Zorgpersoneel vraagt niet alleen beter loon.'
  • Minister Dalle: 'Ik heb op tafel geklopt voor Brussel'
  • Big City: wat is het verhaal achter het gebouw van Parking Panorama?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Lefto: 'Zonder de Vlamingen zou onze stad toch anders zijn'
  • Movie lovers unite! Our film reviews are back
  • London poet Jay Bernard, now in residency at Passa Porta
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement