Recyclage van lege, gebruikte batterijen

| Elk Brussels gezin heeft gemiddeld 18 lege batterijen in huis liggen. Die wil Leefmilieu Brussel nu samen met Bebat inzamelen. Zo kunnen de waardevolle materialen waaruit de batterijen zijn gemaakt, zoals nikkel en kobalt, een tweede leven krijgen.

Bebat en Leefmilieu Brussel willen 9 miljoen lege batterijen inzamelen

© Belga
15/06/2020

Bebat en Leefmilieu Brussel openen vanaf vandaag een grote zoektocht naar 9 miljoen vergeten batterijen die ze een nieuw leven willen geven. Uit cijfers van beide instanties blijkt dat er zich bij een gemiddeld Brussels gezin 18 lege batterijen verschuilen. Die willen ze tussen 15 juni en 15 juli allemaal verzamelen.

De lege batterijen in huis komen een beetje van overal. Ze zitten in afstandsbedieningen, elektrische tandenborstels, boormachines, zelfs elektrische fietsen of simpelweg verdoken in een potje.

De batterijen die stof zitten te vergaren, zijn eigenlijk een verspilling van te recycleren materialen zoals kobalt en nikkels. Bebat en Leefmilieu Brussel dagen de Brusselaars daarom uit om deze te zoeken en in te leveren bij een van de vele verzamelpunten. Die zijn terug te vinden via www.bebat.be.

"Vorig jaar lanceerden we al de gelijkaardige 'samen meer lege batterijen inzamelen in Brussel'-campagne. Dat was een succesvol initiatief waarbij bijna 32.000 kg aan batterijen werden ingezameld. Het vertrouwen in de Brusselaar is dus groot om dit jaar opnieuw massaal al zijn lege batterijen binnen te brengen, zodat Bebat hen een tweede leven kan geven," vertelt Nele Peeters, Director Marketing, Operations & Innovation bij Bebat.

Door het coronavirus waren de inzamelpunten tijdelijk gesloten, maar nu zijn ze allemaal opnieuw geopend. Na de lenteschoonmaak die vele gezinnen hebben gehouden tijdens de lockdown, achten Bebat en Leefmilieu Brussel dit het geschikte moment om afscheid te nemen van de lege batterijen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Milieu, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni