Eenvoudig Nederlands

Er komen 70 voetbalvelden extra bos rond Brussel

© RV
| De Vlaamse Rand krijgt 70 voetbalvelden aan extra bos.

Rond Brussel worden heel wat extra bomen geplant. Het gaat om een oppervlakte van 70 voetbalvelden, ofwel 22.000 nieuwe bomen.

De Vlaamse Rand rond Brussel is een mooie en groene streek. De Vlaamse regering wil dat zo houden. Daarom investeert ze in extra bos.

De bedoeling is om extra bomen te planten die toegankelijk zijn voor iedereen. Volgens Vlaams minister Ben Weyts is het belangrijk dat het bos niet wordt afgesloten. Samen met de Vlaamse minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) investeert hij twee miljoen euro in negen verschillende bossen.

Een voorbeeld: in Beersel vlakbij Ukkel, keert een stukje van het eerder verdwenen bos terug. Daar werd het Zitterbos ooit gekapt om de Ring rond Brussel en de spoorlijn aan te leggen.

In Dilbeek wordt een nieuw bos aangelegd, het Mullebos. Dat bos komt langs de grens met Brussel. Buurtbewoners kunnen er tot rust komen. Ook in Vilvoorde, Zaventem en Hoeilaart komen nieuwe bomen.

Tijdens de coronapandemie hebben mensen het bos opnieuw ontdekt. Zeker in de stad hadden mensen dat echt nodig. Ook daarom worden nu extra bomen geplant.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?