Kantoorbus voor pendelaars flopt

© Bart Dewaele_ID
| Kantoorbus is een flop.

De activiteiten van de "kantoorbus", waarop pendelaars in de file al kunnen werken, staan momenteel op een laag pitje. De meeste vaste verbindingen zijn geschrapt, zo schrijft De Tijd maandag op zijn website.

In september vorig jaar zette Office on Wheels, de organisatie achter de kantoorbus, negen filegevoelige lijnen op waarmee pendelaars elke ochtend en avond vanop vaste locaties met de kantoorbus naar Gent, Antwerpen en Brussel konden reizen. Ze konden dan onderweg al werken: de bus was uitgerust met onder meer draadloos internet, stopcontacten, printer en koffiemachine.

Van die vaste verbindingen blijft momenteel alleen nog die tussen Gent en Brussels Airport over, aldus De Tijd. "We kregen gewoon geen mensen op de bus", zegt projectverantwoordelijke Geert Horens van Office on Wheels. "Het werd snel duidelijk dat er weinig impact was. De kantoorbus bood te weinig flexibiliteit tegenover het openbaar vervoer."

Wel succesvol zijn de kantoorbussen voor supermarktketen Colruyt (tussen Gent en de hoofdzetel in Halle). Office on Wheels is nu op zoek naar andere bedrijven of bedrijvenparken waar de kantoorbus heen kan rijden. Zo loopt er een proefproject van Gent naar het hoofdkantoor van de bakkerijgroep Puratos in Groot-Bijgaarden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?