Meer dan 1,5 miljoen passagiers op Brussels Airport in april

© PhotoNews

Brussels Airport heeft in april 1.568.413 passagiers over de vloer gekregen, het beste maandresultaat sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020. "De vooruitgang is grotendeels te danken aan de paasvakantie en zette zich na de vakantie nog voort," zo klinkt het bij de luchthavenuitbater.

De tien belangrijkste bestemmingen in april waren Madrid, Barcelona, Rome, Lissabon, Malaga, Milaan, Londen, Alicante, Istanboel en Genève. Met name voor Istanboel, Alicante en Malaga waren de passagiersaantallen hoog.

"Hoewel de vooruitgang en het herstel duidelijk zichtbaar zijn, is dit nog steeds een daling van 31 procent ten opzichte van april 2019," zo nuanceert Brussels Airport. "Ten opzichte van 2021 betekent dit een stijging met 527 procent, in deze periode in 2021 gold er nog een reisverbod."

Het vrachtvervoer op Brussels Airport daalde in april met 14 procent in vergelijking met april 2021. "We zien een daling van 30 procent in het volvrachtsegment, terwijl het vrachtvervoer aan boord van passagiersvluchten sterk is gestegen met 58 procent door de stijging van het aantal passagiersvluchten". In totaal werd in april bijna 66.000 ton cargo afgehandeld.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?