'Park + Bike'-aanbod in Brussel verlengd

© Google
| Bij shoppingcentrum Basilix kunnen sinds de lockdown 100 mensen hun auto gratis parkeren.

Het Park + Bike' -aanbod dat na de lockdown werd ingevoerd in het Brusselse gewest, wordt verlengd, zo heeft Brussel Mobiliteit zondag meegedeeld. Pendelaars kunnen tot 15 oktober (bijna) gratis parkeren aan de rand van de stad en vandaar hun reis met de fiets voortzetten.

Met de start van het nieuwe schooljaar werd het verkeer in Brussel drukker, ook al is het autoverkeer licht afgenomen in vergelijking met gebruikelijk. Het aantal fietsverplaatsingen in de eerste week van september steeg spectaculair met 75 procent in vergelijking met dezelfde week van 2019.

Om de modal shift verder aan te moedigen en files te vermijden, wil het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de pendelaars alternatieven bieden. Brussel Mobiliteit benadrukt daarbij dat de parkings nog niet vol staan.

Het gaat om Parking Basilix Shopping center (gratis), Parking Brussels Expo (gratis met de voucher), de parking in Kraainem (gratis) en Coovi (gratis voor P+R-abonnees en 1 euro per dag voor occasionele bezoekers). Andere gratis pendelparkings zijn Delta, Herrmann-Debroux, Lennik-Erasmus, Roodebeek en Stalle.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?