Renovatie van metrostation Park begint in 2020

© Heleen Rodiers
| Metrohalte Park nabij het Warandepark.

Het metrostation Park, aan het Warandepark in het centrum van Brussel, zal dan toch gerenoveerd worden. De plannen dateren van 2014, maar worden in 2020 uit de koelkast gehaald. 

Het metrostation stamt uit 1976, en huisvest op dit moment één van de dispatchingdiensten van de MIVB. Over twee jaar verhuist die dienst naar het nieuwe mobiliteitscentrum waarvan de bouw maandag van start ging. In het zogenoemde ‘Mobility Center’ komen het gewestelijke verkeerscontrolecentrum van Brussel Mobiliteit en de verschillende dispatchingsdiensten van de MIVB samen.

De MIVB verhuist dus in 2020 uit metrostation Park, en dat is de aanleiding om de plannen voor de renovatie van het metrostation uit de koelkast te halen. Dat meldt La Dernière Heure en bevestigt woordvoerder van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) aan BRUZZ.

Na de renovatie komt er een extra ingang aan de Warandeberg, liften voor personen met een beperkte mobiliteit en extra nooduitgangen, zo meldt de woordvoerder van minister Smet. De metrohalte zal worden opgefleurd met een schildering van fotografe Marie-Françoise Plissart. Het kostenplaatje wordt geraamd op 7 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?