Trambus rijdt vanaf 28 juni rond Brussel

© Photo News
| De trambus is 24 meter lang en rijdt door de Brusselse rand

Na maanden vertraging zouden op zondag 28 juni de eerst trambussen van De Lijn moeten rijden in de rand van Brussel. Dat meldt de Vlaamse vervoersmaatschappij in een persbericht.

De trambussen zijn 24 meter lang, zien er uit als een tram, maar zijn eigenlijk bussen. Vanaf 28 juni zouden ze eindelijk uitrijden op lijn 280 van De Lijn. Het traject van de Ringtrambus loopt onder meer langs het UZ in Jette, het centrum en het station van Vilvoorde en Brussels Airport.

Tijdens de rustige vakantiemaanden zal de trambus om de 30 minuten rijden, maar vanaf september zou dat om het kwartier worden. De veertien voertuigen krijgen een plaats in een nieuwe stelplaats aan de Schaarbeeklei in Vilvoorde.

Vertraging

Aanvankelijk was het de bedoeling om de trambussen al in september vorig jaar te gebruiken, maar goedkeuringen en aanpassingswerken maakten dat onhaalbaar. Een lancering begin april werd dan weer uitgesteld door de coronacrisis.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) is tevreden. "De Vlaamse Rand krijgt hiermee flexibel en duurzaam openbaar vervoer. Een grote stap voorwaarts voor de modal shift en de ontsluiting in deze filegevoelige regio."

Om de trambus veilig te laten rijden, werden de voorbije maanden heel wat werken uitgevoerd. Aan de eindpunten in Jette en Brussels Airport werden nieuwe haltes gebouwd, en ook op andere plaatsen werden de haltes verbeterd. Stukken vrije busbaan zijn nog in de maak, dus de trambus zou elk jaar vlotter en efficiënter moeten worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?