Vrachtwagen blokkeerde Rogiertunnel gedurende twee uur

© James Hatton
| Toen de vrachtwagenchauffeur zijn voertuig uit de tunnel wilde manouvreren, verschoof hij de tijdelijke middenberm.
Updated: 29-08-2019 - 17:20

Een vrachtwagen die te groot is voor de Rogiertunnel, blokkeerde tijdelijk de weg. De tunnel is afgesloten richting Zuid. Het verkeer op de Kleine Ring in de richting van de Basiliek van Koekelberg rijdt stapvoets.

Omstreeks 15 uur probeerde een vrachtwagen de Rogiertunnel in te rijden, maar bleek daarvoor te groot. Terwijl hij probeerde uit de tunnel weg te geraken, raakte hij de tijdelijke middenberm, die er staat omdat er werken zijn. De betonblokken verschoven licht, waardoor de tunnel in beide richtingen moest worden afgesloten. Omstreeks 16.30 uur werd de tunnel in de richting van Basiliek weer opengesteld.

Rond 17.10 is de vrachtwagenchauffeur erin geslaagd zijn voertuig uit de tunnel weg te rijden. De tunnel is rond 18 uur nog steeds in één richting afgesloten omdat de betonblokken nog moeten worden teruggeplaatst in hun oorspronkelijke positie.

Het incident heeft vrij grote gevolgen voor het verkeer, zegt de woordvoerder van Brussel Mobiliteit. Het verkeer rijdt stapvoets op de hele kleine ring richting de Basiliek, en ook de Leopold II-laan richting Zuid staat helemaal vast.

file
Stapvoets verkeer op de hele Kleine Ring richting Basiliek en ook op de Leopold II-laan richting Zuid staat helemaal vast.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?