© Eric Danhier / visit.brussels

30.000 bezoekers voor eerste editie Bright Brussels Festival

© BRUZZ
05/02/2017

Sinds donderdagmiddag bood het lichtfestival Bright Brussels de bezoekers spektakel. Langs de oevers van het kanaal konden ze tien monumentale lichtinstallaties bewonderen. Die trokken in de afgelopen dagen 30.000 bezoekers, meldt toerismeagentschap Visit Brussels.

Bijna 30.000 bezoekers wandelden langs de Akenkaai op het ritme van de percussies van de parade Danbor Talka, meldt de organisatie. Er waren ook tien foodtrucks die op behoorlijke belangstelling mochten rekenen.

Het Bright Brussels Festival was de afsluiter van Bright Brussels Winter, dat de omgeving van de kleine Brusselse ring sinds 2 december in de kijker moest zetten. Op initiatief van de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rudi Vervoort (PS), en van de Brusselse minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Pascal Smet (SP.A), coördineerde Visit Brussels de plaatsing van deze monumentale installaties in het hart van de hoofdstad.

Bright Brussels Festival werkte ook samen met het festival Citizen Lights in Schaarbeek, dat de afgelopen dagen plaatsvond. Op 2, 3 en 4 februari verbond een gratis shuttle beide evenementen.

Bright Brussels Festival loopt nog tot vanavond, en dit tot middernacht. Over twee jaar vindt een volgende editie plaats. Bright Brussels Winter is er volgend jaar opnieuw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni