Bozar-directie praat met vakbonden over werkdruk

© Bozar
| Het rommelt bij Bozar

De vakbonden en Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Bozar en van het paritair comité, hebben op woensdag 6 juni vergaderd over de ontevredenheid en de grote werkdruk bij het personeel. De liberale vakbond VSOA hoopt dat de besproken voorstellen geconcretiseerd worden in de komende weken.

"De ontmoeting is constructief verlopen. De voorzitter heeft de eisen van het personeel goed ontvangen. Volgende week wordt een nieuwe ontmoeting voorzien om de gesprekken in alle sereniteit voort te kunnen zetten," klinkt het bij Bozar.

De aanleiding voor het overleg was een motie van wantrouwen die het personeel eind mei indiende tegen artistiek directeur Paul Dujardin en operationeel directeur Albert Wastiaux vanwege een extreme werklast. "De vergadering is sereen verlopen en meneer Davignon heeft verschillende voorstellen gedaan, maar het is nu afwachten of dat in de volgende vergaderingen bevestigd wordt. We denken wel dat de boodschap is overgekomen," stelt Isabelle Joris, vakbondsafgevaardigde van VSOA.

De werknemers spreken van 11 uur lange werkdagen en een onduidelijke toekomstvisie voor het personeel. Belangrijke werknemers zouden in de afgelopen maanden en jaren ontslagen zijn, maar niet vervangen.

"Er werd gezegd dat ze ploeg per ploeg de noden zouden analyseren. Het blijft een eerste vergadering, we wachten nu de concretisering af in de loop van de volgende bijeenkomsten", verklaart Joris.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?