Brasserie de la Senne-eigenaar gaat Melkerij in Josaphatpark uitbaten

MD
© BRUZZ
29/05/2017

De renovatie van de Melkerij in het Josaphatpark in Schaarbeek is bijna voltooid en dus heeft de gemeente ook al een nieuwe uitbater voor het pand aangewezen. Bernard Leboucq, mede-oprichter van Brasserie de la Senne, moet van de emblematische plek opnieuw een levendige bar en ontmoetingsplaats maken.

In 2006 brandde de taverne ‘La Laiterie’ (De Melkerij) af. Het pand in het midden van het Josaphatpark in Schaarbeek moest daarna heel lang op een nieuwe bestemming wachten, maar in mei 2016 kwam er dan toch witte rook: de gemeente kondigde aan 1,2 miljoen euro te investeren in een nieuw horecagebouw op de plek van De Melkerij.

De werken om een nieuw, modern gebouw met veel glas te laten herrijzen op de plek van de voormalige taverne zijn ondertussen volop aan de gang. Maar er moest ook nog een uitbater voor het nieuwe pand gevonden worden. Daarom lanceerde de gemeente eind 2016 een projectoproep.

Met Bernard Leboucq is de nieuwe uitbater gevonden, meldt La Dernière Heure. Leboucq is mede-oprichter van de brouwerij Brasserie de la Senne en baat in Schaarbeek ook al de Buvette Sint-Sebastiaan uit. Ook de kiosken in de parken van de Stad Brussel die recent opnieuw openden staan onder zijn leiding.

Eerder gaf de gemeente al aan dat de werken voor de inrichting van het gebouw op 1 juni zouden moeten starten. De nieuwe zaak, die verplicht de naam La Laiterie/De Melkerij moet dragen, zou normaal in de zomer kunnen openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni