© visit.brussels

Bright Brussels Winter licht Kleine Ring op

LBU
© BRUZZ
02/12/2016

Voor het tweede jaar op rij organiseert het Brussels Gewest het lichtfestival Bright Brussels Winter rond de Kleine Ring. Tot begin februari zullen lichtkunstwerken op twaalf interessante locaties rond het stadscentrum te bewonderen zijn.

Het doel van het festival is om tijdens de eindejaarperiode een feeërieke en warme sfeer te creëren in de stad. Onder meer op het Stefaniaplein, aan de Naamsepoort en langs het kanaal zullen vanaf vrijdagavond tot begin februari verschillende indrukwekkende lichtkunstwerken opduiken.

Zo zullen er twaalf grote bureaulampen worden neergezet op het Luxemburgplein en brengt een installatie aan de Naamsepoort hulde aan de oude Franse zaklamp. Aan het Saincteletteplein verschijnt een gigantisch exemplaar van een Aster, een wilde bloem die pas bij zonsondergang begint te bloeien. In het midden van het Poelaertplein komt dan weer een discobal met een diameter van meer dan vijf meter.

Ook de letters ‘Molenbeek’, die in ware Hollywood-stijl op het Vedettgebouw zijn verschenen, maken deel uit van Bright Brussels Winter.

Daarnaast zullen op de Rogier Tower aan het Rogierplein, op de P&V-toren aan de Botanique en op het Marnix-gebouw van ING lichtanimaties spelen, die elk hun eigen verhaal vertellen.

> Bright Brussels Winter. 02/12 > 05/02, elke avond op en rond de kleine ring

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni