Brussel, mijn geheime tip: kennismaken met Brussel

James Deledicque
© Brussel Deze Week
09/12/2004
Dit weekend is er de nieuwste editie van 'Brussel, mijn geheime tip', met als thema 'Brussel haalt het doek' op. Het is de bedoeling de bezoeker kennis te laten maken met de minder bekende bezienswaardigheden van de stad.

De toeschouwers worden meegenomen achter de schermen van de vele toneelzalen die Brussel rijk is. En variatie zal er zeker genoeg zijn. Zo kunt u op zaterdag 11 december bijvoorbeeld naar het gerenoveerde Martelarentheater om in het kostuumatelier rond te kuieren. Of het Koninklijk Parktheater in de Wetstraat bezoeken, dat uit de veertiende eeuw stamt.

Ook zeker de moeite waard is het Théâtre National, dat na vele verhuizingen uiteindelijk een vaste stek in een nieuw gebouw aan de Jacqmainlaan heeft gevonden. Er zijn ook enkele Vlaamse zalen waar het leuk is om even binnen te wippen, zoals de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, nu in een prachtig nieuw gebouw aan de Hooikaai. In het Kaaitheater kunt u dan weer terecht voor een tentoonstelling over de geschiedenis van het gebouw en van de wijk.

Onthaalpunt tijdens het weekend: zaterdag 11 december ('Brussel in de kijker') in de Koninginnegalerij 17 en zondag 12 december ('Vaudeville­theater') in de Koninginnegalerij 13-15. Info: 02-513.89.40

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni