Café Kafka in de Visverkopersstraat in hartje Brussel is op zoek naar een nieuwe uitbater. De huidige wil om persoonlijke redenen het café overlaten.

Toen het legendarische café Kafka in april 2012 failliet ging, zorgde dat even voor opschudding in het Brusselse cafélandschap. De toenmalige uitbater kon de huurprijs niet meer betalen en moest de bar sluiten.

Enkele maanden later kon het café al opnieuw openen dankzij de toewijding van een nieuwe, jonge uitbaatster. Maar na bijna vijf jaar is het voor Fabiola Kanyange voldoende geweest. “Een café openhouden is een zware en vermoeiende job”, zegt ze aan BRUZZ. “Ik wil mijn familiale leven weer wat op orde krijgen.” Er speelden geen externe factoren mee in haar beslissing om het café over te laten, benadrukt ze.

Café blijft voorlopig open
Café Kafka blijft voorlopig wel gewoon open, totdat Fabiola een nieuwe uitbater gevonden heeft. Drankenhandelaar HLS, die eigenaar is van het café, zegt op de hoogte te zijn van de beslissing, maar laat de verantwoordelijkheid voor de zoektocht over aan de huidige gérante. Wel volgt het bedrijf de selectieprocedure nauw op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni