Designed in Brussels steunt Brusselse ontwerpers

© tvbrussel
13/01/2011
"Designed in Brussels", een organisatie die Brusselse ontwerpers steunt, blikt tevreden terug op 2010. De organisatie geeft Brusselse ontwerpers een duwtje in de rug. Zo mogen een vijftal designers mee op toernee door Europa. Hierdoor zijn heel wat Brusselse producten gelanceerd.

Bent u een ontwerper uit Brussel en heb u iets briljant gecreëerd? Een knappe lamp of een originele stoel bijvoorbeeld. Dan kan u beroep doen op de organisatie "Designed in Brussels".

"We bieden de jonge ontwerpers ondersteuning op verschillende niveaus," zegt Dieter Van den Storm van Designed in Brussels. "We hebben de galerie in de Lakensestraat waar we de eerste tentoonstelling houden. Maar we trekken vooral met hen naar het buitenland, waar we hen promoten en hen in contact brengen met internationale fabrikanten."

En zo hebben enkele Brusselse projecten vorig jaar een producent gevonden. De lamp van Nathalie Dewez zal te koop zijn bij Habitat en de boekenkast van de broers Lhoas in de designwinkel Kazaar.

Ook dit jaar gaat "Designed in Brussels" met een vijftal ontwerpers op toernee door Europa. Opnieuw is er gekozen voor een mix tussen gevestigde waarden en jonge talenten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni