Een blik op het cultuuraanbod in 2011 (deel 2)

© tvbrussel
13/01/2011
Wat staat er in 2011 op de agenda van de Brusselse cultuurhuizen? In het tweede deel gaat tvbrussel langs bij het Kaaitheater, de KVS en Bronks.

Kaaitheather
Het Kaaitheater gaat in 2011 voort met een vernieuwend programma. "2011 is ook een jaar met nieuwe besparingen en nieuwe subsidiedossiers," zegt Guy Gypens, artistiek directeur Kaaitheater. "De uitdaging dit jaar is om na te gaan hoe we door samenwerking met de Brusselse collega's deze moeilijke tijden het hoofd kunnen bieden."

Net zoals vorig jaar staan er ook enkele projecten op het programma, waarvan 'Burning ice' volgende week al begint.

KVS
Een thematische focus zoals met Josse De Pauw in 2011 staat dit jaar niet meer op de agenda. "Voorde tweede helft van het jaar zitten er spannende productiewerken aan te komen," zegt Hildegard De Vuyst, dramaturge bij KVS. "wat er precies op het programma staat, geef ik nog niet prijs. Ik kijk wel al uit naar Vorst-Forest, een stuk over twee gevangenen die elkaar niet meer mogen zien."

Bronks
Bronks voelt zich ondertussen al helemaal thuis aan de Varkensmarkt. In 2011 staat er weer een feest op het programma. "Naar analogie met het openingsfeest, willen we eind mei een lentefeest houden," zegt Oda Van Neygen, directeur Bronks. "We willen er vooral de mensen uit de buurt bij betrekken."

Het jeugdtheater hoopt in 2011 ook een echt huis te worden voor jongeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni