Muntschouwburg
© Erf-goed be

Fluwelen zitjes Munt worden per opbod verkocht

Jean-Marie Binst
© BRUZZ
04/04/2017

De vierhonderd oude roodfluwelen zitjes uit de Muntschouwburg worden in september openbaar geveild. Wie ze vooraf nog wil zien of uitproberen, kan ze tot 4 juni vinden tijdens de voorstellingen in het Muntpaleis - de tent - op Thurn &Taxis.

De krakende klapstoelen waren al jaren versleten, vooral de doorgezakte veren van het zitgedeelte leidden tot menige klacht van de ticketbetaler. Met de renovatie- en aanpassingswerken in De Munt is het gros van de nog bruikbare stoeltjes naar de tent verhuisd.

In De Munt zullen na de werken alleen nog nieuwe stoelen staan. Het verschil zal amper te merken zijn: dezelfde rode stof, dezelfde vorm en grootte - alleen het gebruikscomfort gaat omhoog.

“We zullen alle oude stoelen, die tot juni nog op Thurn &Taxis worden gebruikt van de hand doen,” zegt intendant Peter de Caluwe. “Daarvoor zal in de loop van september een verkoop per opbod worden gehouden.” De precieze verkoopdatum wordt later gecommuniceerd (www.demunt.be), maar het zal bij de start van het nieuwe seizoen zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni