Koning Filip brengt donderdag 16 januari een bezoek aan het Centrum voor Hedendaagse Kunst Wiels. Hij bezoekt er de tentoonstelling over het werk van de Belgische kunstenaar Walter Swennen en volgt een werkvergadering.

Koning Filip brengt eerst een bezoek aan de expo van Walter Swennen. Daarna neemt hij deel aan een werkvergadering over de bijzonderheden van de stichting van de Wiels, over de lokale verankering en de functie van dialoog- en ontmoetingsplaats tussen kunstenaars en instellingen van de gemeenschappen en gewesten.

Voor het Centrum voor Hedendaagse Kunst Wiels, dat van bij zijn ontstaan hard heeft moeten knokken om de werking financieel rond te krijgen, is het koninklijk bezoek donderdagnamiddag een bijkomende vorm van erkenning.

"Met de structurele subsidies gaat het de goede kant op", zegt directeur Dirk Snauwaert aan brusselnieuws.be. "Van de Vlaamse Gemeenschap lopen de huidige meerjarensubsidies tot 2016. Die van de Franse Gemeenschap moeten eind 2014 verlengd worden. Blok aan ons been zijn wel de schulden uit het verleden. Tot 2021 moeten we schulden terugbetalen aan de aannemer die de werken uitvoerde in deze voormalige brouwerij. Tot 2031 betalen we een lening aan de bank terug. Jaarlijks gaat dat samen om een bedrag van 200.000 euro."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni