Kunstenares creëert rustwolken in het centrum

© brusselnieuws.be
19/07/2015

Misschien zag u de vreemdsoortige installatie al aan de Brouckère. Suzanne Groothuis plaatste op drie plekken in het centrum een constructie uit petflessen, waarin voorbijgangers even tot rust kunnen komen.

De installatie 'Head in the Clouds' wil rust brengen op drukke stadsplekken. Groothuis creëerde daarom een halftransparante constructie uit petflessen, waar voorbijgangers even kunnen instappen. Momenteel bevinden zich installaties aan Sainctelette, aan het muziekinstrumentenmuseum en aan de Brouckère.

“Een zacht, geluiddempend materiaal aan de binnenkant maakt dat je even helemaal kan wegduiken in deze wolken”, zegt de kunstenares, “terwijl een speciaal gerichte periscope je blik focust op een rustpunt in de drukke omgeving van de stad.”

Groothuis vertrekt dan ook van de analyse dat mensen rust niet vinden door de omgeving aan te passen, maar door die omgeving anders te beleven en er een rustpunt te zoeken.

'Head in the Clouds' kwam tot stand met Citizenne en maakt deel uit van het Brusselse stilteproject BE SSST. De installaties behoren meteen ook tot het BE SSST-festival, dat doorgaat om 25, 26 en 27 september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni