De bekende vishandel Noordzee opent komende zondag een nieuwe oesterbar op het Sint-Katelijneplein. U kunt er terecht voor oesters met een Scandinavische touch.

Een jaar nadat viswinkel Noordzee startte met een visbar in de Europese wijk, vonden de uitbaters het tijd voor een nieuw project.

“De ruimte naast onze winkel stond al een tijdje leeg”, vertelt Véronique Aelbrecht. “We wilden er iets leuks mee doen, en het was toen net het oesterseizoen. Dus dachten we aan een oesterbar, waar mensen aan de toog een oester kunnen slurpen met een glas wijn erbij.”

De bar krijgt een Scandinavische touch: de uitbater wordt een Deense kennis van Aelbrecht die zal zorgen voor smørrebrød (beboterd roggebrood) en haringgerechten.

De nieuwe bar komt op het Sint-Katelijneplein te liggen, vlak naast de openluchtbar van Noordzee. Die is bijzonder populair wegens de formule van vishapjes en wijn die er op straat aan tafeltjes geconsumeerd worden, terwijl het personeel luidkeels de bestellingen afroept. “De oesterbar wordt iets gesofisticeerder, mensen kunnen er rustig binnen staan, er zijn een paar tafeltjes, en de bar blijft ook langer open.”

Zondag wordt de bar feestelijk geopend, vanaf de dinsdag daarop kan u er elke dag tot 20 uur terecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni