De belangrijkste onderscheiding voor hedendaagse kunst in België, de BelgianArtPrize gaat dit jaar naar Otobong Nkanga. Ze wist de internationale jury te overtuigen met haar delicaat werk rond transformatieprocessen, een reflectie op de veranderingen die de maatschappij doormaakt.

De officiële prijsuitreiking vond plaats op 19 april in de Bozar in Brussel. De winnaar werd gekozen uit vier finalisten en geselecteerd door een internationale jury. Brusselaar Maarten Vanden Eynde kreeg de meeste stemmen van het publiek en wint daarmee de ING Public Prize.

“De BelgianArtPrize is en blijft een aanmoedigingsprijs, een vooruitblik veeleer dan een terugblik”, zegt Paul Dujardin, CEO en artistiek directeur van Bozar. “De BelgianArtPrize wil een prijs zijn die – achteraf bekeken – dingen in beweging heeft gezet. De prijs stimuleert de creatie van nieuwe kunstwerken. Met een tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten geven we de kunstenaars zichtbaarheid in een huis met een uitgesproken Europese culturele missie.”

Aan de BelgianArtPrize is een bedrag van 25.000 euro gekoppeld. De ING Public levert een bedrag van 10.000 euro op.

De werken zijn nog te bezoeken in het Paleis voor Schone Kunsten tot 28 mei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni