© tvbrussel

Prijsbeest Van Reybrouck wint NDR Cultuur non-fictieprijs

© brusselnieuws.be
13/11/2012
De Brusselse auteur en journalist David Van Reybrouck (41) blijft in prijzen grossieren. Nu ontvangt hij voor de Duitse versie van 'Congo. Een geschiedenis' ook de NDR Kultur Sachbuchpreis (Cultuur non-fictieprijs) en het daaraan verbonden prijzengeld van 15.000 euro.

'Congo. Een geschiedenis' (in het Duits: 'Kongo. Eine Geschichte') beschrijft de ontwikkelingen van Congo van zijn kolonisatie tot het heden. "Het non-fictieboek vertelt levendig de geschiedenis van het land en verbindt er een historische analyse aan, waardoor er een moderne 'oral history' ontstaat", zei Joachim Knuth, voorzitter van de zevenkoppige jury en programmadirecteur van de Duitse BDR-radio, dinsdag.

"Het is een voorbeeldig verhaal over de geschiedenis van een Afrikaans land maar ook van de mensheid in het algemeen."

De prijs wordt op 20 november uitgereikt in het voormalige stadhuis van Hannover.

NDR (Norddeutscher Rundfunk) is een regionale openbare omroep uit Noord-Duitsland, die elk jaar een cultuurprijzen uitreikt.

Het aantal prijzen voor de auteur is intussen bijna niet meer te tellen. Eerder won hij met dit boek onder meer ook de AKO-literatuurprijs, de Libris Geschiedenis Prijs en de Franse Médicisprijs essay.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni