© Stad Brussel

Stripmuur voor Steven Sterk ingehuldigd

© brusselnieuws.be
19/06/2015

Op de Hoogstraat is vrijdagmiddag de 52ste stripmuur van het Brussels stripparcours ingehuldigd. De tekening is gewijd aan de figuur Steven Sterk, het ijzersterke jongetje van tekenaar Peyo.

Steven Sterk is een beleefd en bescheiden, maar ijzersterk, jongetje met de kenmerkende rode jas en blauwe sjaal. Als de creatie van Peyo echter verkouden wordt verliest hij al zijn krachten. Sinds Steven Sterk in 1962 voor het eerste opdook, verschenen er al veertien albums van hem.

De nieuwe stripmuur in de Marollen is al de 52ste in het Brusselse stripparcours. De keuze voor Steven Sterk weerspiegelt volgens schepen Ans Persoons (SP.A) de persoonlijkheid van de Marolliens. “Steven Sterk is een voorbeeld van vrijgevigheid en dienstbaarheid”, zegt ze. “Door zijn buitengewone krachten, maar ook door kleine eenvoudige gebaren maakt hij het leven van anderen aangenamer, net zoals de vele verenigingen en bewoners van de Marollen dat dagelijks doen.”

Naast Persoons waren ook burgemeester Yvan Mayeur (PS) en Véronique Culliford, voorzitter van de vereniging die de rechten van Peyo verdedigt, aanwezig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni