Vijftigste stripmuur: hommage aan Robbedoes

© Sanza François

De vijftigste stripmuur in de stad is gewijd aan Robbedoes, en wordt volgende vrijdag ingehuldigd tijdens het jaarlijkse Stripfeest.

Volgend weekend vindt voor de vijfde keer het Stripfeest plaats. Het striptijdschrift Robbedoes krijgt dit jaar bijzondere aandacht met een eigen Robbedoesfestival in de festivaltent.

Maar de stad wilde meer doen, en vroeg striptekenaar Yoann om een tekening van Robbedoes (Spirou). Graffitikunstenaar Urbana  (Nicolas Morreel) plaatste de tekening van Yoann op de muur van het huis met nummer 3 in de Onze-Lieve-Vrouw van Gratiestraat, vlak bij de Marollenlift.

De Robbedoestekening is meteen de vijftigste stripmuur in de hoofdstad. Ze zal een onderdeel worden van de striproute die langs deze muren is ontwikkeld.

“Enkele jaren geleden verscheen er een geweldig Robbedoes-album in het Brussels dialect : Le Kastar des Marolles", zegt bevoegd schepen Ans Persoons (SP.A). "We gingen dan ook bewust op zoek naar een geschikte muur in deze wijk en zijn erg tevreden met het resultaat: de Marollen zijn prominent aanwezig op de tekening.”

De muur is een hommage aan de generatie auteurs die Robbedoes vorm hebben gegeven. Yoann brengt zo onder andere hulde aan de bekendste tekenaar van Robbedoes, Franquin, die op de achtergrond toekijkt hoe Robbedoes over het Vossenplein snelt.

De stripmuur wordt vrijdagochtend officieel ingehuldigd in het kader van het eerste Robbedoesfestival.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Offscreen: cultfilmfestival reist door de tijd
  • Afropolitan: la monde inspirée par l'Afrique
  • Cabane: home is where the heart sings
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement