Brouwerij L'Ermitage opent zaterdag feestelijk de deuren

© Belga
07/10/2017
Ook in:
nl fr

In Anderlecht opent zaterdag brouwerij L'Ermitage officieel de deuren met een opening party. Het wordt meteen de zesde brouwerij in Brussel. De drie jonge brouwers aan het hoofd van L'Ermitage hebben momenteel vier permanente bieren in hun gamma en enkele seizoensbieren.

De brouwerij is gevestigd in een oud depot van sigarettenfabrikant Saint-Michel, in een pand in de Lambert Crikxstraat net achter het Zuidstation. Ook al opent de brouwerij pas zaterdag officieel de deuren, de eigen bierproductie is evenwel al gestart in juli. Voordien werden hun bieren, waaronder ook Lanterne, gebrouwen in Luxemburg. In het eerste jaar mikken de initiatiefnemers op 700 hectoliter. De installatie laat toe dat op termijn op te krikken tot 2.000 liter.

Naast de brouwinstallatie zelf is er ook een degustatiezaal en kunstruimte voorzien in de nieuwe brouwerij. Met de degustatiezaal willen de jonge ondernemers klanten en bierliefhebbers naar de brouwerij lokken om zo de kans te krijgen hen te ontmoeten. In de kunstruimte van 400 m2 zullen tentoonstellingen, debatten en concerten worden georganiseerd.

De publieke opening van de brouwerij vindt zaterdag plaats met een opening party. Op het programma staan rondleidingen, concerten en de release van een speciaal voor de gelegenheid uitgebracht bier. Ook zullen de bezoekers de hele dag een artiest aan het werk kunnen zien die een nieuwe muurschildering zal aanbrengen.

> Nanobrasserie de l'Ermitage: Opening Pary. 07/10, 12.00 > 22.00, L'Ermitage, Anderlecht

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Cultuurnieuws, Events & Festivals, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni