Alles wordt in gereedheid gebracht voor de opening van het nieuwe restaurant in de Aalststraat.
© Facebook Frédéric Nicolay.

Café Bravo wordt Amerikaans-Japans restaurant

Mathias Declercq
© BRUZZ
05/12/2016
Ook in:
nl fr

In het gebouw waar tot deze zomer café Bravo huisde, komt vanaf 2017 een nieuw Amerikaans-Japans restaurant. “West End Izakya” zal Amerikaanse en Japanse specialiteiten aanbieden, verneemt BRUZZ. Dat gebeurt onder leiding van David D'Udekem en Tanguy Roberti, maar met advies van top-chef Yannick Van Aeken van restaurant Humphrey. Het interieur wordt vormgegeven door eigenaar Frédéric Nicolay.

Eind september sloot Café Bravo, het jazzcafé in een zijstraat van de Dansaertstraat, de deuren nadat toenmalige uitbater Lionel Cataldo in onenigheid viel met eigenaar Frédéric Nicolay. Wat er toen met het café en het gebouw moest gebeuren, was nog onduidelijk, maar vandaag kan Nicolay onthullen wat zijn plannen met het gebouw zijn.

“West End Izakya wordt een grand écart tussen de Japanse en Amerikaanse keuken. Er zullen enerzijds hamburgers, barbecue en andere Amerikaanse gerechten geserveerd worden, maar ook Japanse ramen en onigiri (gevulde rijstballetjes, red.) staan op de kaart”, aldus Nicolay. De keuken zal worden geleid door David D'Udekem en Tanguy Roberti. Zij zullen worden bijgestaan door niemand anders dan Yannick Van Aeken, huidig kok bij het Brusselse Humphrey en ex-souschef bij gerenommeerde restaurants zoals het Deense Noma en het Baskische Atxondo. Van Aeken vervult evenwel een puur adviserende functie en zal Humphrey niet verlaten.

Het interieur van het pand werd volledig veranderd en moet een “gemoedelijke en sympathieke” sfeer uitstralen, aldus Nicolay. Culinaire lekkerbekken kruisen maar beter 6 januari aan in hun agenda, want dan opent West End Izakya in de Aalstraat nummer 7 de deuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni