Met vernieuwde museumpas kan je weer op openbaar vervoer

© BRUZZ
27/02/2017
Ook in:
nl fr

De museumpas Brussels Card heeft er nieuwe formules bij. Voor het eerst sinds 2015 kan je een museumpas opnieuw combineren met een ticket voor het openbaar vervoer. De Brusselse museumraad, die de kaart uitgeeft, kwam daarvoor tot een overeenkomst met de openbaar vervoermaatschappij MIVB en minister Pascal Smet (SP.A).

Tot eind 2014 zat een openbaarvervoerticket standaard in de museumpas. Door de komst van het nieuwe ticketsysteem MOBIB, dat niet compatibel was met de technologie op de museumpas, en een veranderde prijzenpolitiek van de MIVB, verdween de optie uit het systeem.

"We zijn blij dat de MIVB een mouw heeft willen passen aan het systeem. We merkten dat klanten toch vragende partij bleven voor een geïntegreerd product", zegt Pieter Van der Gheynst, projectverantwoordelijke voor de Brussels Card bij de Brusselse museumraad.

Koop je een Brussels Card met optie openbaar vervoer, dan krijg je naast de kaart ook een voucher met een code. Met die code kan je aan de automaten van de MIVB dan een kaart voor 24, 48 of 72 uur verkrijgen. "Het voordeel van die formule is dat toeristen die hier maar voor een beperkte tijd zijn, geen MOBIB-kaart moeten kopen. Ze besparen dus die vijf euro", zegt Van der Gheynst. Een kaart zonder de optie openbaar vervoer voor 24 uur kost 24 euro, eentje met die optie kost dan 31,50 euro.

De verkoop van de kaart had zware klappen gekregen in het toeristische rampjaar 2016, maar de museumraad merkt al terug een flinke stijging begin 2017. De nieuwe formule moet de verkoop aanzwengelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni