Café: La Belladone

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
27/03/2005
We hebben nog een topper voor u. Een unicum ook, want een Oost-Europees café met deze allure vind je waarschijnlijk nergens anders in Brussel. In La Belladone krijg je al het goeds dat het voormalige Oostblok te bieden heeft op je tafeltje.

Uitbater Didier is een Fransman met een Roemeense grootvader en een Brussels-Ardeense grootmoeder, maar is in Moskou getrouwd met een Russische en opende dit café in een voormalig restaurant dat ook nog ooit een kapperszaak was.

Het interieur is zeer stemmig, met mooie schouwen, veel donker houtwerk en allerlei Slavische toestanden aan de muur. Je kan hier trouwens ook lezen en schaken. Wie na wat rondkijken de kaart bestudeert, treft daar heel wat exotische soortnamen aan. Vodka kende u al, maar hier drink je vooral Nastoïka: vodka's die met verschillende soorten kruiden of fruit gearomatiseerd zijn volgens oude recepten die Didier ging opsnorren in het rurale Rusland.

Zakouski zijn de Oost-Europese tapas (Bulgaarse feta, kaviaar van aubergine,...), worden terplekke bereid en met typisch bruin brood geserveerd. Andere specialiteit: Roemeense wijn, waaronder gesuikerde witte uit 1987.
Ook de Belgische bieren zijn present (Corsendonk van het vat), maar de tapkraan met pilsbier is voorbehouden voor de oervariant: Pilsner Urquell die indien nodig per liter kan besteld worden.

:: La Belladone, Morisstraat 17a, 1060 Sint-Gillis - 0479-48.46.63
maandag tot vrijdag: vanaf 14 uur
zaterdag : vanaf 18 uur
zondag : gesloten

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni