Nuno

Onze score
Op zoek naar een apart, karaktervol adres? Dan is het recent geopende Nuno in Sint-Gillis meer dan het proberen waard.

Het eerste wat je opvalt aan Nuno is de patron, met tatoeages tot in de nek. Hij behoort tot dat groepje rebellen dat zich graag door zijn gevoel laat leiden. Dat blijkt uit de glijdende openingsuren, misschien het enige minpunt van deze eetgelegenheid.

Met vino, cibo e altro (wijn, eten en meer) als devies, kiest Nuno voor een benadering die slowfood paart aan een kritische ingesteldheid tegen ongebreidelde groei. Je vindt hier geen menukaart, louter een leisteen waarop hapjes en wijnen figureren naar het humeur van de dag… en alleen van die producenten die bij de patron enthousiasme kunnen losweken.

Dat heeft zo zijn voordelen: alles op het bord blijkt verrukkelijk te zijn.

David Serenelli, van Piëmontese afkomst, is grootgebracht met lekkere streekproducten en weet het kaf van het koren te scheiden. Hij drukt zich uit in een mengvorm van Italiaans en Frans die de honger nog aanwakkert.

We beginnen met een superbe minerale witte wijn - een Biancolella voor 4 euro - en een prosecco met veel finesse (€5, een D.O.C. recht uit Valdobbiadene). David Serenelli schotelt ons dan een gemengd bord voor met charcuterie en kazen (€19,50) met als hoogtepunten worst met truffel, kaas gerijpt in wijndraf en rauwe ham.

Daarna verschijnen nog een carpaccio van bresaola (€15) en een bord groenten (€8) - fijngesneden courgettes gemarineerd in olijfolie en munt - aan tafel.

Nog honger? De trendy patron stelt nog een warme polenta voor bedekt met een schijfje pancetta, dat uitmuntend is… en een cadeautje, aangezien het gerecht niet eens op onze rekening verschijnt. We sluiten af met een andere specialiteit: een grappa met kamille, een fluweelzachte versie die je kan verzoenen met dit drankje dat af en toe wat subtiliteit mist.

adres: Ducpétiauxstraat 3, Sint-Gillis
open: dinsdag > zaterdag van 17 > 23.00 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Cultuurhuizen maken een vuist
  • Ibrahim Ouassari van MolenGeek wordt bestuurder bij Proximus
  • Frédéric Van Malleghem (Cambio): 'Tegen auto zijn is beetje belachelijk'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Stripmuseum: 'We willen een draaischijf zijn in Belgische stripscene'
  • Chassol lâche son imagination débridée sur Bruxelles
  • Ichraf Nasri on Political Body II
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement