Oesters en dj's voor tien jaar Belga

Exact tien jaar geleden ging aan het Flageyplein, toen nog een grote bouwput, Café Belga open. Dat wordt de komende dagen gevierd met onder meer oesters, hot dogs, dj's en concerten. De bar groeide al snel uit tot een van de grootste successen van horeca-inrichter Frédéric Nicolay.

Pas in de zomer van 2008 werd het nieuwe Flageyplein ingehuldigd maar de heropleving van de buurt begon al zes jaar eerder met de komst van Café Belga.
Brusselaars van uiteenlopend pluimage vielen en masse voor het retro interieur en het grote terras. In geen tijd was de Belga een referentie. Niet enkel voor nachtelijke escapades maar even goed voor de koffie met krant in de ochtend, de snelle lunch op de middag of het aperitief na het werk.

Zo werd Café Belga na de metamorfose van Sint-Goriks het grootste succesverhaal van bedenker Frédéric Nicolay. De bar vormde later de blauwdruk voor andere projecten van de man zoals Bar du Matin en recent Flamingo.

Het tiende verjaardagsfeest begint vandaag donderdag met een muzikaal aperitief. Bezoekers kunnen zich te goed doen aan oesters en witte wijn of hot dogs met bier. Vrijdagavond moeten vier dj's voor een spetterende party zorgen. Zaterdag wordt er gerockt met optredens van onder meer Crystal. Zondag is er een fanfare en een jazzband.

Dit weekend is het trouwens ook feest in Potemkine, nog een geesteskind van Nicolay. De bar met filmzaal en terras aan de Hallepoort viert zijn eerste verjaardag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel